Arrihet marrëveshja! Zyrtarët amerikanë: 5000 shtetasve të huaj mund t’u lejohet largimi përfundimisht nga Gaza

01/11/2023 17:47

Zyrtarët amerikanë presin që më shumë se 5,000 shtetas të huaj të mund të lejohen të kalojnë nga Gaza në Egjipt si pjesë e marrëveshjes së shpallur sot, me një zyrtar të lartë amerikan që thotë se totali mund të jetë rreth 7,000 njerëz.

Megjithatë, ky numër nuk është i saktë marrë parasysh se sa fluide është situata në terren.

Sipas deklaratës së një zyrtari të lartë amerikan për CNN, pritshmëria aktuale është që rreth 500 njerëz prisnin t’u përpunoheshin të dhënat të mërkurën dhe shifrat mund të rriten deri në 1000 njerëz në ditë.

Përafërsisht 400 qytetarë amerikanë plus anëtarët e familjeve të tyre – rreth 1,000 njerëz gjithsej – janë bllokuar në Gaza dhe po kërkojnë të largohen, tha Sekretari i Shtetit Antony Blinken në një seancë dëgjimore të Komisionit të Ndarjeve të Senatit të martën. “Ka rreth 5,000 shtetas të tjerë të vendeve të treta në Gaza, të cilët gjithashtu duan të largohen”, shtoi ai.

Top Channel