Rusia detyron emigrantët e Azisë Qendrore t’i bashkohen ushtrisë

25/10/2023 10:13

Rusia është përpjekur të ndalojë dhe detyrojë njerëzit në komunitetet e emigrantëve të Azisë Qendrore të regjistrohen për shërbimin ushtarak, sipas një instituti me bazë në SHBA.

Autoriteti më i lartë hetimor kriminal i vendit ka hetuar krimet e vogla të kryera nga emigrantët me qëllim që të forcojë numrin e tij në vijën e parë të frontit, tha Instituti për Studimin e Luftës, duke cituar një burim të brendshëm.

Komiteti Hetues Rus ka rihapur çështje penale ndaj migrantëve me shtetësi ruse për të njëjtin qëllim, si dhe duke hetuar familjet e tyre, tha ISW.

“Burimi pretendoi se autoritetet kishin urdhëruar mediat shtetërore ruse të rrisin numrin e raportimeve për krimet e kryera nga emigrantët për të krijuar një atmosferë që u mundëson atyre të kryejnë bastisje mobilizimi të emigrantëve me shtetësi ruse”, raportoi ISW.

Ai tha se ministri rus i punëve të brendshme Vladimir Kolokoltsev u takua me anëtarët e bordit të ministrisë për të diskutuar “problemet e emigracionit” dhe “krimin etnik”, duke nënkuptuar se emigrantët kryejnë krime në një shkallë më të lartë se njerëzit e lindur në gjuhën ruse.

Top Channel