Protestat për ngjarjet në Izrael dhe Gaza! Konsullata amerikane në Turqinë jugore urdhëron mbylljen

18/10/2023 18:58

Konsullata amerikane në Adana, “do të qëndrojë e mbyllur për publikun deri në njoftimin e mëtejshëm” në mes të protestave të vazhdueshme për luftën midis Izraelit dhe Hamasit, tha ambasada amerikane në një alarm sigurie të mërkurën.

“Demonstrata të mëdha në lidhje me ngjarjet në Izrael dhe Gaza priten në të gjithë Turqinë për javët e ardhshme”, thuhet në alarm. “Çdo tubim, edhe ai që synohet të jetë paqësor, mund të përshkallëzohet dhe të bëhet i dhunshëm. Aktiviteti i protestës mund të rezultojë në prani të shtuar të policisë, mbyllje të rrugëve dhe ndërprerje të trafikut.”

Alarmi vuri në dukje gjithashtu se personeli i qeverisë amerikane ishte “udhëzuar për të minimizuar lëvizjet” dhe për të shmangur udhëtimin në rrethin konsullor.

Departamenti Amerikan i Shtetit ka lëshuar këshilla nga ambasadat e tij në të gjithë rajonin, duke përfshirë në Bejrut dhe Aman, ku kishte njoftime të ngjashme që këshillonin qytetarët amerikanë për protestat në vazhdim, shumë prej të cilave kanë shënjestruar komplekset diplomatike amerikane.

Top Channel