Kryeministri i Autoritetit Palestinez kërkon t’i jepet fund “agresionit” të Izraelit kundër njerëzve në Gaza

17/10/2023 17:29

Kryeministri i Autoritetit Palestinez, Mohammad Shtayyeh kërkoi të martën t’i jepet fund “agresionit” të Izraelit kundër njerëzve në Gaza.

Shtayyeh gjithashtu bëri thirrje për ndihmë humanitare për territorin e rrethuar.

“Prioriteti ynë tani është të ndalojmë agresionin e pushtimit kundër popullit tonë në Rripin e Gazës dhe të sigurojmë shpërndarjen e furnizimeve mjekësore, shëndetësore dhe ushqimore, si dhe rivendosjen e shërbimeve të energjisë elektrike dhe ujit,” tha Shtayyeh gjatë një takimi në qyteti Ramallah në Bregun Perëndimor me përfaqësuesen speciale të Norvegjisë në Lindjen e Mesme, Hilde Haraldstad.

“Ne duhet të përdorim gjithashtu impiante për trajtimin dhe shkripëzimin e ujit për të trajtuar krizën humanitare dhe shëndetësore me të cilën përballet rajoni”, vijoi më tej ai.

Organizata Botërore e Shëndetësisë ka paralajmëruar  se uji po mbaron për qindra mijëra palestinezë të zhvendosur. Po ashtu, Shtayyeh bëri thirrje për presion mbi Izraelin për t’iu përmbajtur ligjit ndërkombëtar humanitar.

Top Channel