Pas ngjarjeve të fundit në Kosovë, Qendra Kombëtare e Librit dhe Leximit ka anuluar takimin e shkrimtares dhe gazetares serbe Ivona Djuric, i parashikuar për t’u mbajtur sot.

Kjo e fundit ndodhet në Tiranë si rezidente e projektit READ, me partneritet Institutin e Librit dhe Promocionit. Sot, Djuric do të ishte në një takim me gazetarë të kulturës dhe lexues mbi rolin e medias në kontekste të reja shoqërore e kulturore, dhe ndikimin që ka tek brezi i ri, përvojën e saj në Tiranë, dhe letërsinë bashkëkohore ballkanike.

Qendra Kombëtare e Librit në Tiranë, drejtuar nga Alda Bardhyli ka bërë një punë të mirë në një hapje të librit drejt bashkëpunime rajonale, por dhe nxitjen e një debati për shoqëri të hapura. Autorë të rëndësishëm të letërsisë ballkanike kanë qënë pjesë e diskutimeve në këtë hapësirë të librit shqip, duke e parë kulturën dhe librin si pjesë e proceseve që kërkojnë të integrojnë fqinjët me njëri-tjetrin.

Anullimi i takimit me gazetaren serbe vjen menjëherë pas ngjarjeve të ndodhura në Kosovë.

Top Channel