Superjahti i Jeff Bezos mbërrin në Durrës, furnizohet me 170 mijë litra karburant/ 44 kroçiera dhe 1798 jahte në portet tona

01/09/2023 09:04

Jahti “Koru” i themeluesit të Amazon Jeff Bezos mbërrin në Durrës.

Ndërsa çmimi i parë në treg njëh rritje të lartë, jahtet turistike vijojnë ta shohin në vendin tonë si stacionin më të preferuar në rajon për të marrë karburantin.

Superjahti ka kërkuar të ndalojë në portin më të madh shqiptar për t’u furnizuar me 170 mijë litra karburant, para se të rinisë lundrimin drejt Italisë. Me një vlerë prej 500 milion dollarësh dhe prodhimi i vitit 2023, ai është i dytë i dytë më i madh me vela në botë dhe në një kohë të gjatë në Holandë me një gjatësi prej 127 metrash.

Jahti u dorëzua në Mallorca në prill të këtij viti dhe përdor energjinë e kinetike të gjeneruar nga velat, por si shumica e jahteve me vela, ai përdor dhenë fuqi motorike.

Furnizimi me naftë me procedurat e tranzit i sjell në këtë rast aksesit të luksit të vendit të financimit 6,8 milionë lekë. pamje, jahtet e marrin me 1 euro litrin e ka, plus taksat.

Sipas Drejtorisë së Përgjithshme Detare në Durrës, numri i mjeteve lundruese turistike që kanë hyrë në portet e Durrësit, Vlorës, Sarandës dhe Shëngjinit për periudhën:

1.01.2023- 31.08.2023 janë 44 kroçiera dhe 1798 jahte deri më 31 gusht.

Porti i Durrësit

  • 21 Kroçiera
  • 256 Jahte

Porti i Vlorës

  • 8 Kroçiera
  • 179 Jahte

Porti i Sarandës

  • 15 Kroçiera
  • 1257 Jahte

Porti i Shëngjinit

  • 0 Kroçiera
  • 106 Jahte

Top Channel