Shifra marramendëse që merr pronari i platformës OnlyFans, shkon deri në 338 milion dollarë

25/08/2023 09:36

Pronari i OnlyFans, platforma online e përdorur nga punonjësit e seksit, muzikantët, të famshëm etj, është paguar 338 milionë dollarë (268.5 milionë £) në dividentë.

Kompania e saj mëmë, Fenix International, thotë se fitimet vjetore arritën në mbi gjysmë miliardë dollarë. Platforma thotë se tani pret më shumë se tre milionë krijues, duke u shërbyer pothuajse 240 milionë përdoruesve.

Aksioneri i vetëm i Fenix me bazë në Mbretërinë e Bashkuar, Leonid Radvinsky, ka një pasuri personale të vlerësuar në më shumë se 2 miliardë dollarë.

Në llogaritë e depozituara në Shtëpinë e Kompanive të regjistrit të korporatave në Mbretërinë e Bashkuar, firma tha se më shumë se 5,5 miliardë dollarë u shpenzuan në platformën OnlyFans deri në fund të nëntorit 2022. Kjo ishte rritur nga 4,8 miliardë dollarë në 2021.

Firma e regjistruar në Londër tha se fitimet para taksave për periudhën arritën në 525 milion dollarë, nga 432 milion dollarë një vit më parë.

Numri i krijuesve në OnlyFans u rrit me 47% në pothuajse 3.2 milionë, ndërsa numri i përdoruesve u rrit me 27% në afër 239 milionë.

Firma tha se merr një të pestën e pagesave të bëra në faqe, me rreth 80% që shkojnë për krijuesit.

“OnlyFans regjistroi rritje dhe përfitim të qëndrueshëm,” tha Fenix në dosje.

“Kjo reflekton si rritjen e platformës, për sa i përket numrit të krijuesve të përmbajtjes dhe fansave, si dhe rritjen e fitimeve ekzistuese të krijuesve të përmbajtjes,” shtoi ai.

OnlyFans u themelua në vitin 2016 nga ekipi babë e bir Guy dhe Tim Stokely. Ata ia shitën kompaninë sipërmarrësit ukrainas-amerikan dhe pronarit të faqeve pornografike, z. Radvinsky në vitin 2018. Radvinsky ka një vlerë neto prej 2.1 miliardë dollarësh, sipas revistës Forbes.

Top Channel