Muzeu Historik Kombëtar në Tiranë, mbetet një nga vendet më të vizituara në kryeqytet gjatë korrikut ka shënuar 13.546 vizitorë në total, duke pasur një rritje nga viti i kaluar.

Në mjediset e muzeut gjenden rreth 4750 objekte, të cilat i përkasin një periudhe të gjatë kohore duke filluar nga mijëvjeçari IV para Krishtit dhe deri në gjysmën e dytë të shekullit XX.

-Donim të denim dicka më shumë rreth historisë së vendit tuaj. Jemi të tërhequr nga ky vend, sepse është shumë pranë Italisë. Dhe jemi kurioze. Jam nga Napoli.

-Përse zgjidhe të vizitosh vendin tonë?

-Sepse kemi shumë miq shqiptarë në Varrese.

-Zbulove diçka të re?

-Shumë gjëra, rreth historisë së Shqipërisë. Që e njoh pak.

 –Vazhdon të jetë kjo kështjellë në Durrës, apo është shkatërruar?

-Ka mbetje të historisë. Të pëlqen Shqipëria?

-Sapo kam mbërritur, por mund të them që më pëlqejnë shqiptarët. 

-Është hera e parë që e vizitoj Shqipërinë. Kemi mbërritur dje në Durrës. Udhëtim I gjatë, shumë trafik, si në Itali. Dje ishin në Shkdër dhe sot këtu në Tiranë. Muzeu është I bukur. Mund të mësosh shumë gjëra. Jemi me fëmijët dhe na kanë bërë një panoramim të mirë të historisë së Shqipërisë, që nuk e njihnim mirë.

-Nga vini?

-Jam nga Shanghai i Kinës.

-Cilat janë përshtypjet?

-Pashë këto fotografitë dhe mësova për heroin tuaj Skënderbeun. Kemi vizituar Shkodrën, Beratin dhe Sarandën.

Muzeu ekspozon pasuritë e tij nëpërmjet tetë pavijoneve. Pavijoni i Lashtësisë është nga më të pasurit në Muzeun Historik Kombëtar, me afro 400 objekte të ndryshme.

Top Channel