Pesë zakone të përditshme që mund të ndikojnë negativisht në marrëdhënien tuaj

01/08/2023 23:00

Çdo çift përballet me problemet e veta ku disa janë shumë të mëdha dhe të pazgjidhshme dhe të tjera aq të vogla sa mund të kalojnë pa u vënë re.

E ndërsa çështjet më të mëdha rëndojnë qartësisht në lidhjen tuaj, ato më të voglat e prekin atë gradualisht dhe pak nga pak derisa arrijnë deri në pikën që të lodhin dhe ta prishin lidhjen.

Këto janë pesë zakone të vogla që mund të ndikojnë negativisht në marrëdhënien tuaj dhe si mund të bëni ndryshime për mirë.

Nuk keni kohë personale

Për t’u bërë versioni më i mirë i vetes sonë në jetën, karrierën, miqësitë dhe marrëdhëniet tona, ne duhet së pari t’i japim përparësi marrëdhënies me veten tonë. Por kjo është pothuajse e pamundur të bëhet nëse nuk gjejmë as disa minuta në ditë për të qëndruar vetëm me mendimet tona.

Mos mbani inat

Në marrëdhënien tuaj, a qëndroni të zemëruar për orë të tëra dhe nuk flisni me partnerin tuaj sepse ai ka harruar të bëjë diçka që keni kërkuar ose ka thënë diçka që nuk tingëllon mirë? Ju mund të jeni të inatosur ndonjëherë nga sjellja e partnerit tuaj, por inatet mund të shndërrojnë inatet në diçka shumë më të madhe.

Stresi i punës

Puna na merr pjesën më të madhe të kohës, kështu që nëse pjesa më e madhe e kohës është e mbushur me stres, është e vështirë ta “fikim trurin” kur supozohet të pushojmë ose të kalojmë kohë me miqtë dhe të dashurit. Megjithatë, kjo mund të dëmtojë marrëdhëniet tona në mënyra të vogla dhe të mëdha. Nëse presioni dhe zhgënjimet në punë janë të shumta, shanset janë që zhgënjimi juaj të përhapet në marrëdhënien tuaj. Megjithatë, kjo mund të çojë në debate dhe ankesa. Nuk po themi që të mos flisni me partnerin tuaj për atë që keni në mendje, thjesht përpiquni të mos e sillni stresin e punës në shtëpi.

Mungesa e gjumit

Mungesa e gjumit të mjaftueshëm mund të ndikojë në gjendjen shpirtërore të kujtdo, duke e bërë gati të pamundur performancën tonë më të mirë në jetën tonë, në karrierën tonë dhe, siç e keni marrë me mend, në marrëdhëniet tona. Nëse ju ose partneri juaj nuk jeni duke bërë gjumë cilësor, mund të shkaktojë lloj-lloj problemesh, të tilla si të qenit më pak i përqendruar, të mos jeni në gjendje të jeni i pranishëm në biseda për shkak të lodhjes, të acaroheni për gjënë më të vogël dhe të mos jeni në gjendje për të përmbushur detyrimet tuaja.

Nëse problemet rrjedhin nga gërhitja e partnerit tuaj ose nga ndonjë zakon tjetër i gjumit, mund të flisni me të dhe të mendoni të flini në shtretër të veçantë.

Kaloni shumë kohë para ekranit

Nëse ju ose partneri juaj flisni në telefon para gjumit në vend që të flisni me njëri-tjetrin, duke iu përgjigjur telefonatave në mes të një bisede që keni të dy, apo edhe duke e kontrolluar atë në tavolinë gjatë darkës, kjo mund të jetë ndikojë seriozisht në aftësinë tuaj për të qenë të pranishëm dhe për të komunikuar me njëri-tjetrin, dhe për rrjedhojë në marrëdhënien tuaj.

Top Channel