Me skulpturën më të madhe të shpendëve në botë, Qendra e Aventurave Jatayu në Chadayamangalam në Kollam, Kerala, janë parqe tematike të një lloji të bazuar në epikën indiane, Ramayana.

Chadayamangalam është rreth 50 km nga Thiruvananthapuram dhe parku këtu është një amalgamë e bukur e shumë elementeve duke përfshirë mitologjinë, kulturën, teknologjinë, artin, aventurën dhe mirëqenien. Një vend i përsosur për piknik dhe pwr kërkuesit e aventurës. Ky vend përmban gjithashtu një muze të realitetit virtual.

Karakteristika më interesante e qendrës së aventurës është skulptura e shpendëve të Jatayu, e cila është një personazh mitologjik i shpendëve nga Ramayana. Sipas mitologjisë, Jatayu vdiq në një luftë për të shpëtuar Sita (gruaja e Zotit Rama) kur Ravana, mbreti demon i Lanka, e rrëmbeu atë në karrocën e tij fluturuese magjike. Jatayu luftoi me trimëri, por nuk arriti të shpëtojë Sita dhe ra në shkëmbinj ku u plagosur rëndë.

Ky park tematik i veçantë Ramayana është projektuar nga Rajiv Anchal, një regjisor, skenarist i njohur filmash dhe skulptor.

Skulptura është 61 m e gjatë, 46 m e gjerë, 21 m e lartë dhe zë 1400 m2 sipërfaqe.

Top Channel