Marrëveshja drejt përfundimit të afatit! OKB-ja e shqetësuar për mungesën e regjistrimeve të anijeve në Detin e Zi

30/06/2023 19:58

Rusia e sheh të panevojshme zgjatjen e marrëveshjes së grurit, të siguruar me ndihmën e OKB-së, për t’i lejuar Ukrainës vazhdimin e operacioneve të eksportit përmes Detit të Zi.

OKB-ja, e cila ndihmoi ndërmjetësimin e marrëveshjes së bashku me Turqinë, ka shprehur shqetësimin pasi nuk u regjistrua asnjë anije e re që nga 26 qershori dhe po u bën thirrje të përfshirëve të sigurojnë që dërgesat të vazhdojnë të largohen.

“Ne u bëjmë thirrje palëve që të angazhohen për vazhdimin dhe zbatimin efektiv të marrëveshjes pa vonesa të mëtejshme”- tha zëdhënësi i OKB-së, Farhan Haq.

Top Channel