Mënyra për t’i bërë ballë luftës, SHBA-ja po mendon të furnizojë sërish Ukrainën me municione

30/06/2023 22:57

SHBA po shqyrton mundësinë për të furnizuar Ukrainën me municione thërrmuese për të ndihmuar në luftën e saj kundër Rusisë.

Municionet thërrmuese janë një formë e eksplozivit të lëshuar nga ajri ose nga toka që lëshon nënmunicione më të vogla kur goditen.

Bomba thërrmuese të pashpërthyera shihen brenda mbetjeve të një municioni thërrmues 

Gjenerali Mark Milley, kryetar i Shefit të Shtabit të Përbashkët, tha se SHBA-ja ka menduar t’i dërgojë Ukrainës municionet “për një kohë të gjatë”, pasi vëzhgoi se Rusia i përdorte rregullisht ato në fushën e betejës dhe pa aleatë të tjerë perëndimorë që tashmë i dërgonin municionet.

“Ukrainasit e kanë kërkuar atë, vendet e tjera evropiane kanë dhënë një pjesë të saj dhe rusët po e përdorin atë. Ka një proces vendimmarrjeje në vazhdim”, tha zoti Milley.

Top Channel