Ekstremistët e Trupës Vullnetare Ruse në mbështetje të Prigozhin

24/06/2023 16:20

Komandanti i të ashtuquajturit Trupa Vullnetare Ruse (RVC) deklaroi mbështetjen e tij për Yevgeny Prigozhin duke e quajtur atë një “shans unik” për të përcaktuar fatin e Rusisë.

Pa përmendur emrin e Prigozhin në një postim në Telegram, Denis Kapustin, një nacionalist me pikëpamje neo-naziste, e quajti atë që po ndodh në Rusi “një kohë e re trazirash”.

Grupi, i cili mbështet Ukrainën në luftë, ka qenë i hapur në dëshirën për të rrëzuar regjimin e Vladimir Putin dhe rindërtimin e një Rusie të re.

Trupa Vullnetar Rus, thotë se përbëhet nga rusë që luftojnë në anën e Ukrainës dhe kundër qeverisë së Putinit.
Kapustin është i listuar në listën federale të kërkuar të Rusisë dhe në regjistrin e saj të ekstremistëve dhe terroristëve.

Ai përdor shenjën “White Rex” dhe thuhet se themeloi një markë veshjesh me të njëjtin emër që është e njohur në mesin e neo-nazistëve rusë.

Top Channel