Për një dietë të shëndetshme dhe me mjaft vlera ushqyese, dardha është fruti që ju duhet

11/06/2023 22:25

Dardha ka përfitime të shumta për organizmin tuaj.

E pasur me vitamina, ajo promovon një dietë të shëndetshme dhe të ekuilibruar. Një nga të mirat kryesore të dardhës është aftësia e saj për të kontribuar në humbjen e peshës. Ky frut ka vetëm 57 kalori për 100 gramë.

Përveç kësaj, përmbajtja e saj me ujë dhe fibrat e patretshme bëjnë që ajo të ngopë mjaftueshëm, gjë që ndihmon në kontrollin e oreksit dhe parandalimin e konsumimit të tepërt të ushqimit. Për të përfituar sa më shumë nga dardha, rekomandohet të zgjidhni ato që janë të pjekura, por të forta në prekje. Kjo siguron që ato të ruajnë shijen dhe lëndët ushqyese në mënyrë optimale. Gjithashtu, është e rëndësishme t’i lani ato me kujdes përpara se të hani, për të hequr çdo mbetje pesticide ose papastërti.

Guava është një dhuratë e vërtetë e natyrës që na jep klima mesdhetare. Shkencëtarët nga Instituti Kombëtar Indian i mbështesin përfundimet e tyre me fakte dhe e konsiderojnë guavën si frutën më të dobishme në botë. Guava preferohet nga nutricionistët dhe shkencëtarët në mbarë botën. Sekreti qëndron në sasinë e madhe të vitaminës C. Shkencëtarët kanë zbuluar se guava përmban pesë herë më shumë acid askorbik sesa limoni.

Top Channel