Si ju duket ideja e avionit me dy kate? Së shpejti ky projekt mund të aprovohet

06/06/2023 18:51

Mund të mos tingëllojë tërheqëse, por projektuesi 23-vjeçar i sediljeve të aeroplanit Alejandro Núñez Vicente beson se ulja në dy kate është e ardhmja e fluturimit ekonomik.

Ju mund të keni parë një foto të prototipit të sediljes së aeroplanit Chaise Longue të Núñez Vicente që lundron nëpër internet. Koncepti i Núñez Vicente u bë viral – duke ndezur debate të furishme dhe duke shkaktuar një stuhi reagimesh nga pasagjerët e mundshëm – disa të indinjuar.

“Për të qenë i sinqertë, nuk ka gjë të tillë si publicitet i keq”, thotë Núñez Vicente për CNN Travel sot. “Njerëzit mund të flasin dhe ata gjithmonë e urrejnë inovacionin në disa mënyra,” thotë ai. “Shumicën e rasteve kur ju tregojnë diçka të re, të gjithë e urrejnë në fillim, kanë frikë nga ndryshimi. Por sa më shumë e tregoni dhe sa më shumë e zhvilloni dhe sa më shumë e shohin, aq më shumë mësohen me të.”

Koncepti i Núñez Vicente filloi si një projekt kolegji në vitin 2021. Një nominim për Çmimet Crystal Cabin 2021 – një çmim kryesor në industrinë e aviacionit – ai e ndërpreu diplomën e tij master dhe vuri të gjithë kohën, paratë dhe përpjekjet e tij për ta bërë realitet vizionin e tij. Núñez Vicente spt ka sponsorë, marrëveshje partneriteti dhe është në bisedime me “lojtarët më të mëdhenj në industri”. Ai po punon gjatë gjithë kohës për ta bërë projektin e tij realitet.

Komoditeti dhe kapaciteti i kabinës

Niveli më i ulët i lejon udhëtarët të zgjasin këmbët e tyre në një këmbë para tyre.

Kur pasagjerët e mundshëm përballen me klaustrofobinë dhe kritikët sugjerojnë se dizajni ka të bëjë vetëm me linjat ajrore që grumbullojnë më shumë vende në aeroplan, Núñez Vicente këmbëngul se ata i kanë keqkuptuar qëllimet e tij.

Së pari, ai nuk po përpiqet të zhdukë fare uljet e rregullta në aeroplan.n Vicente parashikon një kabinë avioni në të cilën Chaise Longue është në qendër, e rrethuar nga dy rreshta ulësesh të rregullta aeroplani. Ai është i vetëdijshëm se sedilja nuk do të ishte e përshtatshme apo tërheqëse për të gjithë, edhe nëse mendon se mund të jetë më e rehatshme për disa pasagjerë.

Me një lartësi prej 1,88 metrash, Núñez Vicente thotë se e ka projektuar Chaise Longue për të zgjidhur enigmën e sediljeve në aeroplan.

Megjithatë, projektuesi pranon se për linjat ajrore, apeli i Chaise Longue është rritja e numrit të pasagjerëve.

Përsëritja e mëparshme e sediljes së aeroplanit Chaise Longue në AIX 2022.

“Shumë linja ajrore dhe shumë lojtarë të mëdhenj të industrisë po përpiqen të na shtyjnë të vendosim më shumë pasagjerë në avion,” thotë ai. “Nuk është prioriteti ynë kryesor dhe qëllimi ynë kryesor, por me këtë lloj dizajni është gjithashtu e mundur.”

Në Ekspozitën e Brendshme të Aeroplanëve të këtij viti, prototipi më i fundit i Núñez Vicente do të testohet nga një mori e madhe linjash ajrore.

Kur Chaise Longue doli në krye të mediave në vitin 2022, Núñez Vicente thotë se ai mori kërkesa të shumta nga njerëz që kërkonin të udhëtonte në qytetin e tij të lindjes në Madrid, Spanjë, për të testuar vetë prototipin.

“Kemi pasur njerëz që erdhën për ta provuar, njerëz të famshëm që e panë artikullin dhe ata thanë: ‘Dua të shkoj dhe ta provoj’, thotë Núñez Vicente.

Tani Núñez Vicente’s lançoi Chaise Longue në Metaverse , falë një bashkëpunimi me një kompani të quajtur 3DSeatMap VR, për të ilustruar se si do të dukej sedilja. Përdoruesit virtualë mund të enden rreth dizajnit dhe ta inspektojnë atë vetë.

Por Núñez Vicente është gjithashtu i hapur për këdo – i famshëm apo jo – që synon të përjetojë personalisht prototipin Chaise Longue dhe të ofrojë një qëndrim të sinqertë.
“Ne përpiqemi të përshtatemi me çdo reagim konstruktiv që marrim,” thotë ai.

Núñez Vicente thotë se ai ka përmirësuar gjithashtu hapësirën e këmbëve në nivelin më të lartë dhe mendoj se është mjaft i gjerë. Plus, për shkak se nuk ka njeri direkt pas jush në të njëjtin nivel, ju mund të mbështeteni sediljen shumë larg, që është një plus i caktuar.

Ashtu si vitin e kaluar, unë konkludoj se për disa udhëtarë vetëm për të fjetur për kohëzgjatjen e një fluturimi, kjo mund të jetë një zgjidhje efektive.
Dhe ndërsa tre persona të ulur në të dy rreshtat e poshtëm dhe të sipërm ndihen paksa të ngushtë, lufta për hapësirën e bërrylit është saktësisht e njëjtë në klasën e zakonshme ekonomike.

Top Channel