Ekspertët kanë deklaruar se shumë prej nesh e vendosim në vendin e gabuar modemin e internetit.

Vendosja e pajisjes së internetit në kuzhinë, shumë poshtë ose në hapësira të ngushta janë një ndër gabimet që mund të bëni për të penguar sinjalin e internetit, sipas Ritter Communications.

Në vend të kësaj, ekspertët e internetit pretendojnë se këto pajisje duhet të pozicionohen në një zonë të hapur me më shumë hapësirë, duke lejuar që sinjali të përhapet më lehtë në të gjithë shtëpinë.

Ritter Communications ka deklaruar: Dritaret, dollapët dhe dhomat e ngushta mund ta ngadalësojnë atë. Për më tepër, materialet e ndryshme çarçafë, tulla dhe kompensatë mund të pengojnë sinjalin kështu që gjeni një zonë të gjerë të hapur për të vendosur modemin.

Kompania rekomandon vendosjen e saj në një zonë të shtëpisë që përdoret më shumë dhe ngritjen e pajisjes në të paktën pesë deri në shtatë këmbë nga toka.

Kuzhina është një nga vendet ku përjashtohet vendosja e modemit sepse për shkak të pranisë së pajisjeve të tjera si mikrovala e tij mund të ketë sinjale ndërhyrëse.

Pajisja e WiFi gjithashtu duhet të pozicionohen larg metalit, pasi Ritter Communications pretendon se mund të zvogëlojë gjithashtu sinjalin.

Kompania shtoi: Sinjali juaj humbet fuqinë sa më larg që shkoni nga modemi, kështu që ajo duhet të vendoset pranë zonës ku përdorni më shumë WiFi.

Pajisja lëshon valë radio që përhapen jashtë dhe poshtë nga burimi i tyre. Vendosja e saj në një distancë të mirë nga toka përmirëson gamën e sinjalit.

Një nga mënyrat më të çuditshme që përdoruesit e internetit mund të përmirësojnë sinjalin WiFi është përdorimi i letrës së aluminit. Studiuesit në Kolegjin Dartmouth, Universitetin e Kolumbisë dhe UC Irvine zhvilluan më parë një teknikë duke përdorur vetëm një reflektor të printuar 3D të mbështjellë me letër alumini.

Ata e përdorën këtë për të ndërtuar një “mur virtual” që dërgon sinjale drejt zonave ku është më e nevojshme.

“Jo vetëm që ne forcojmë sinjalet me valë, por i bëjmë të njëjtat sinjale më të sigurta”, tha Xia Zhou, një asistent profesor i Shkencave Kompjuterike në Dartmouth.

Top Channel