Filmi “The Last of Us” na kujton se njerëzit janë ‘përbindëshat e vërtetë’ në një apokalips zombi…

06/03/2023 16:40

Siç demonstruan vazhdimisht “The Walking Dead” dhe pasardhësit e tij, njerëzit – të lënë në duart e tyre në një shoqëri të paligjshme – bëhen përbindëshat e vërtetë gjatë një apokalipsi zombie, një pikë e theksuar fuqishëm në episodin e fundit të “The Last of Us, “ ndërsa tregon se sa e ashpër, e fortë dhe e shkathët mund të jetë Ellie adoleshente.

Me Joel (Pedro Pascal) ende të sëmurë, Ellie (Bella Ramsey) takoi Davidin (Scott Shepherd), udhëheqësin e një komuniteti të uritur që ai kryeson si udhërrëfyesin e tij shpirtëror, si dhe në një nivel më themelor.

Është e vështirë t’u besosh të huajve, e di. Unë jam një burrë i mirë.

Megjithatë, pavarësisht nga një zë i këndshëm dhe që dukej plotësisht i arsyeshëm në fillim, Davidi u ekspozua si një lloj tjetër përbindëshi, duke iu drejtuar kanibalizmit për të ushqyer kopenë e tij që po luftonte dhe përfundimisht u përpoq të sulmonte seksualisht adoleshenten Ellie, e cila, falë grindës së saj, ai pa si një shpirt i afërt. Në një nga imazhet më të tmerrshme që ka prodhuar seriali, fillimisht Ellie dhe më pas Joel dëshmuan mbetjet e asaj që Davidi mbështetej për ushqim, me këtë të fundit duke zbuluar një dollap të tmerrshëm ku ruheshin trupat.

Nga ana e saj, Ellie luftoi pasi tregtoi një dre për antibiotikë në mënyrë që të ndihmonte Joelin, i cili u shërua mjaftueshëm për të torturuar dhe vrarë disa nga njerëzit e Davidit për ta gjetur atë. Ajo gjithashtu përdori shkëlqyeshëm imunitetin e saj ndaj virusit si një mjet për t’i blerë vetes kohë kur Davidi ishte gati ta vriste, përpara se ta shpëtonte veten në mënyrë katartike me një shpërthim të jashtëzakonshëm dhune.

Këta disa kapituj të fundit kanë qenë të dukshëm për evolucionin gradual të marrëdhënies Joel-Ellie, e nënvizuar kur ai më në fund e gjeti atë në fund të orës, duke i thënë të rinjve të rraskapitur emocionalisht, me një butësi që qëndronte në lehtësim të thellë ndaj brutalitetit të shfaqur ndryshe. Tashmë një sukses i madh për HBO-në për sa i përket shikueshmërisë dhe zhurmës së mediave, seriali ka një episod më shumë për të çimentuar në thelb kredencialet e tij për sa i përket përparësisë tjetër që lidhet me çmimin e prestigjit të TV. Duke u kujtuar kur sezoni i çmimeve Emmy fillon me shpejtësi këtë pranverë.

Top Channel