BE miraton 500 milionë euro ndihmë ushtarake për Ukrainën

23/01/2023 18:13

BE-ja ka rënë dakord të dërgojë 500 milionë euro ndihmë ushtarake në Ukrainë.

Hungaria miratoi vendimin, pasi kishte bllokuar më parë paketën, por sinjalizoi kundërshtimin e saj ndaj më shumë sanksioneve dhe në veçanti ndaj atyre që do të kufizonin bashkëpunimin e saj me Moskën në energjinë bërthamore.

Sipas një prej diplomatëve të saj 45 milionë euro të tjera për “pajisje jo-vdekjeprurëse” do të jenë pjesë e misionit të trajnimit ushtarak të BE-së për Ukrainën.

Top Channel