Scholz: Rusia ka dështuar në arritjen e qëllimeve të saj imperialiste

18/01/2023 17:02

Kancelari gjerman Olaf Scholz ka mbajtur një fjalim në Forumin Ekonomik Botëror në Davos.

Udhëheqësi gjerman ka nisur duke nderuar të vrarët në rrëzimin e helikopterit sot në Ukrainë, duke thënë: “Ne jemi me familjet e tyre”.

Ai tha se Rusia ka nisur një “luftë imperialiste agresioni këtu në pragun tonë në Evropë” dhe ukrainasit po mbajnë “pasojat e tmerrshme”.

Scholz vazhdon duke thënë se Rusia “tashmë ka dështuar plotësisht në arritjen e qëllimeve të saj imperialiste”.

“Ukraina po mbrohet me sukses të madh dhe guxim mbresëlënës,” thotë ai.

“Një aleancë e gjerë ndërkombëtare e udhëhequr nga G7 po i ofron vendit mbështetje financiare, ekonomike, humanitare dhe ushtarake.”

Scholz thotë se në mënyrë që lufta të përfundojë “agresioni i Rusisë duhet të dështojë” dhe kjo është arsyeja pse Gjermania “po furnizon vazhdimisht Ukrainën me sasi të mëdha armësh”.

Top Channel