Në mbrëmjen e së shtunës në Teatrin “Bylis” u dha premiera e komedisë së trishtë të Dushan Kovaçeviç “Profesionisti” nën regjinë e Dritan Boriçit dhe aktorëve të mirënjohur Dritan Boriçi, Ligoraq Riza, Doriana Çaushaj dhe Rei Cara.

Në tekstin e komedisë trajtohet raportet e humanizmit dhe diktaturës. Teksti Kiovaçeviç, që vjen për herë të parë në skenën shqiptare, tenton t’u japë përgjigje pyetjeve:

A mund të ngelesh njeri në diktaturë nëse je punonjës i sigurimit të shtetit me detyrën e përndjekësit të intelektualevë?

A mundet që në fundin e jeëes t’i thuash të përndjekurit tënd “U ndamë si njerëz”?

Top Channel