Rritja e pagave/ Parashikohet intensifikim i grevave në Britani, mësuesit përgatiten të ndalojnë punën

15/01/2023 16:44

Grevat në Britaninë e Madhe do të intensifikohen, pasi mësuesit përgatiten të ndalojnë punën, raporton Sunday Times dhe infermierët paralajmërojnë se mund të hyjnë në grevë me numër dy herë më të madh në shkurt.

Qeveria e kryeministrit britanik Rishi Sunak, e cila përcakton pagat në sektorët e shëndetësisë dhe arsimit, tashmë po merret me greva në hekurudha dhe sektorë të tjerë pasi rritja e pagave mbetet pas rritjes së shpejtë të çmimeve.

Rezultati i votimit mes mësuesve që i përkasin Sindikatës Kombëtare të Arsimit do të dihet të hënën, por Sunday Times raportoi se burimet e sindikatave thanë se anëtarët e tyre në Angli dhe Uells ishin në favor të grevave që fillonin në shkurt.

Javën e kaluar, një votim nga anëtarët e sindikatës së mësuesve nuk arriti të përmbushte pragun e kërkuar të pjesëmarrjes.

Nëse greva e mësuesve konfirmohet të hënën, Britania do të përballet me një tjetër grevë sektori, përveç grevave të punonjësve të hekurudhave dhe punonjësve të ambulancës, të cilët deri më tani kanë refuzuar dy herë t’u përgjigjen të gjitha thirrjeve, përveç thirrjeve më serioze.

Kolegji Mbretëror i Infermierëve, disa nga anëtarët e të cilit dolën në grevë muajin e kaluar, do ta bëjnë këtë sërish të mërkurën dhe të enjten, duke paralajmëruar se infermierët në Angli do të bëjnë grevë në numër të dyfishtë në shkurt, nëse nuk gjendet një zgjidhje.

Top Channel