Tokio ‘shumë i mbipopulluar’/ Qeveria trefishon pagesën për familjet që të largohen

04/01/2023 14:45

Japonia po ofron të paguajë familjet për t’u larguar nga kryeqyteti i saj i mbipopulluar, në një përpjekje për të rigjallëruar qytetet fshatare dhe për të rritur shkallën në rënie të lindjeve.

Duke filluar nga prilli, familjet në zonën metropolitane të Tokios, duke përfshirë ato me prindër të vetëm, do të kenë të drejtë të marrin 7,700 dollarë për fëmijë nëse lëvizin në zona më pak të populluara në të gjithë vendin, sipas një zëdhënësi nga qeveria.

Top Channel