Pasojat e motit të acartë! Iguanat e ngrira bien nga pemët në Florida

26/12/2022 11:51

Moti i acartë në SHBA, ka sjellë pasoja edhe për vendet që zakonisht në këtë periudhë kanë temperatura më larta.

Në Florida-n e Jugut  ditëve të fundit, me ashpërsimin e stuhisë është vënë re se iguanat kanë ngrirë dhe kanë rënë nga pemët.

Kjo është një pamje e rrallë , prandaj autoritet kanë paralajmëruar qytetarët që të mos i ngacmojnë ato, pasi me kalimin e kohës kur temperaturat të ngrihen iguanat që për momentin qëndrojnë si të paralizuara  , do të fillojnë të lëvizin sërish.

William Kern, një profesor dhe ekspert zvarranikësh në Universitetin e Floridës  shpjegon se duke qenë se “Iguanat janë gjakftohtë, kur nuk marrin ngrohtësi diellore, bëhen të paafta për të lëvizur”

Kështu ato humbasin kontrollin dhe bien nga pemët , të cilat shërbejnë si shtëpitë e tyre.

Top Channel