Nuk ndryshojnë normat e interesit, Banka e Shqipërisë: Rreziku kryesor i ekonomisë është inflacioni

21/12/2022 19:49

Pas ngadalësimit të inflacionit muajin e fundit, Këshilli Mbikëqyrës i Bankës së  Shqipërisë vendosi të mbajë të pa pandryshuar normën bazë të interesit në mbledhjen e tij të fundit.

Për të frenuar inflacionin, brenda këtij viti, Banka Qendrore ka ndërhyrë 5 herë radhazi dhe aktualisht norma bazë e interesit është në nivelin 2.75%.

Por, pavarësisht sinjaleve pozitive të ngadalësimit të rritjes së çmimeve në nëntor,  guvernatori Gent Sejko nënvizoi edhe një herë se presionet inflacioniste vijojnë të mbeten rreziku kryesor për ekonominë e vendit.

 

 

 

Top Channel