Jyoti Amge më 16 dhjetor ka hyrë në rekordet Guiness si gruaja më e shkurtër në botë.

Ajo është vetëm 628 cm e gjatë.

Jyoti ka lindur më 16 dhjetor 1993, është një grua indiane dhe aktore e dalluar. Lartësia e saj e kufizuar është për shkak të një anomalie rritjeje të quajtur dëarfism primordial.

Në vitin 2012, ajo u takua me njeriun më të shkurtër në botë, Chandra Bahadur Dangi nga Nepali. Çifti paraqiti së bashku për edicionin e 57-të të Rekordeve Botërore të Guinness 2013.

Top Channel