Sondazhet kryqëzojnë Braverman/ Rezultate dërrmuese për kryeministrin Rishi Sunak

27/11/2022 20:30

Sondazhi më i fundit ndaj kryeministrit dhe qeverisë së tij, rezulton katastrofik përballë opozitës laburiste në Britani, e cila duket se do jetë fituesja e zgjedhjeve të ardhshme kurdo që ato të bëhen.

Votuesit i besojnë opozitës në 11 nga 12 fushat kryesore të qeverisjes, që nga menaxhimi i kostos së jetës, shëndetësisë, BREXIT dhe e fundit por jo për nga rëndësia, çështjes së ndjeshme të emigracionit ilegal. Kur të anketuarave ju dhanë 17 emrat e politikanëve nga të gjitha partitë britanike, nëse kishin opinion pozitiv apo negative për ta, udhëheqësi i opozitës Sir Kier Stammer ishte ne krye, ndërkohë Ministrja e Brendshme, Suela Bravermamn,  u rendit e  parafundit në vendin e 16, kryesisht edhe për menaxhimin e krizës se emigracionit dhe retoriken e saj ndaj te huajve dhe shqiptarëve në veçanti.

Edhe për çështjet e emigracionit, tradicionalisht një pikë e fortë për konservatorët, votuesit me shumë i besojnë opozitës laburiste. Konservatorët janë  praktikisht në opinion e britanikeve në parti e lodhur, e përçarë e padisiplinuar, ku edhe sikur ekonomia të përmirësohet sërish nuk do përballojnë dot një opozite laburistë të detoksifikuar.

Ne terma futbolli, konservatoret janë si një ekipi që është në disavantazh të tre autogolave, në minutat e fundit të kohës së rregullt të ndeshjes,  edhe pse Boris Johnson thotë se asnjëherë topi nuk e kaloi vijën, dhe futja e Rishi Sunak, si kryeministër, si rezervë, jep rreze shprese për ndryshim rezultati vetëm në minutat shtesë të mbetura.

Qartazi shumë pak britanikë kanë besim se qeveria e re do ketë sukses me sfidat e reja, si stabiliteti financiar, kontrolli i inflacionit apo në suksesin e Brexit, pa folur pastaj për krizën e kalimeve ilegale me gomone në La Mansh apo për listat e pritjeve në spitalet britanike.

Top Channel