Hulumtimet e kryera nga shkencëtarët nga Kembrixhi treguan se njerëzit më të zgjuar kanë lindur në muajin shtator.

Viti shkollor fillon në shtator, që do të thotë se fëmijët e lindur në këtë muaj kanë përparësi gjatë shkollimit, pasi zakonisht janë më të rriturit në klasë.

Shkencëtarët analizuan të dhënat për rreth një milion e gjysmë studentë të lindur në muaj të ndryshëm.

Statistikat kanë treguar se fëmijët e lindur në shtator arrijnë rezultate më të mira në shkollë dhe zakonisht regjistrohen në kolegjet më të mira. Përveç kësaj, ka më pak rrezik që ata të kryejnë dënimin në një qeli burgu gjatë jetës së tyre.

Hulumtimi tregoi gjithashtu se ata që ishin më të moshuarit në brezin shkollor.

Top Channel