Pronar tokash dhe profet i vetëshpallur/ Njihuni me njeriun më të pasur, në vendin më të varfër në botë

20/09/2022 18:47

Malawi, me një popullsi prej 16 milionë banorësh, është pa dalje në det dhe ndodhet në rajonin juglindor të kontinentit afrikan.

Ai konsiderohet nga të gjithë indekset ndërkombëtare si kombi më i varfër në botë me një GDP 226 dollarë për frymë. Ndërkaq, Shepherd Bushiri, një televangjelist, pronar mediash, pronar tokash bujqësore dhe profet i vetëshpallur vlerësohet të ketë një vlerë neto prej 150 milionë dollarësh.

Profeti bleu tre avionë brenda një hapësire prej dy vjetësh. Pasi bleu avionin e tretë, një ‘Gulf Stream III’ me vlerë 37 milionë dollarë më 6 janar, ai tha për shtypin:

“Unë jam një njeri i Zotit. Besoj se duhet të jetoj me shembull. Unë mësoj fjalën që forcon besimin e të gjithëve. Unë mund t’i bëj të gjitha gjërat me anë të Krishtit që më forcon. Unë jam duke e bërë atë tani. Unë jam ai që thotë Zoti se jam dhe jo si më gjykojnë të tjerët”.

Rikujtojmë, se së, fundmi miliarderi Jeff Bezos ka humbur statusin e tij si personi i dytë më i pasur në botë, duke rënë në vendin e tretë. Top Albania Radio shkruan se vendi i tij tanimë e ka zënë nga manjati indian, Gautam Adani i cili është ngritur me shpejtësi në rangun e Indeksit të Miliarderëve të ‘Bloomberg’.

Elon Musk, ende personi më i pasuri në botë me 260 miliardë dollarë në llogari, mund t’i duhet të kujdeset për pozitat e tij. Adanit i janë dashur më pak se 10 muaj për të arritur vendin e dytë pasi e nisi vitin me renditjen në vendin e 14-të dhe shpejt i ngjiti shkallët e pozicionimit.

Top Channel