Një 77-vjeçar nga Australia ka humbur jetën, pasi u sulmua nga një kangur që e mbante si kafshë shtëpiake.

Një i afërm e gjeti të moshuarin me lëndime të rënda këtë të hënë në shtëpinë e tij në Redmond, rreth 400 km në jug të Perthit.

Kur ndihmësmjekët mbërritën në pronën rurale, kanguri i pengoi ata të trajtonin të lënduarin.

Policia arriti të neutralizonte situatën, por 77-vjeçari ndërroi jetë në vendngjarje.

Një zëdhënës i policisë tha për mediat se burri ishte sulmuar nga kanguri, një kafshë e egër e agresive.

Sipas BBC, Australia është shtëpia e rreth 50 milionë kangurëve, të cilët mund të peshojnë deri në 90 kg dhe të rriten deri në 2 metra të gjatë.

“Kangurët kanë ‘shumë armë’ si dhëmbë të mprehtë, kthetra dhe këmbë të fuqishme”, tha eksperti i sjelljes së kangurit Graeme Coulson për Korporatën Australiane të Transmetimeve.

Zhvillimi urban në të gjithë Australinë po prek gjithnjë e më shumë habitatet e kangurit të egër.

Top Channel