Në 6 vjetorin e shënjtërimit të Nënë Terezës, Vatikani njoftoi sot se ka nxjerrë një monedhë të vecantë ku shfaqet portreti i saj.

Në monedhë është shkruar “NËNË TERESA E KALKUTËS” dhe në fund “CITTÁ DEL VATICANO”.

6 vjet më parë, Papa Françesku, duke lexuar formulën e shenjtë në emrin e Zotit e shpalli Nënë Terezën shenjtore duke e quajtur Shën Tereza.

Humanistja shqiptare ndërroi jetë në 5 shtator 1997, në Kalkutë të Indisë.

Top Channel