Udhëheqësi i Ukrainës, Volodymyr Zelensky, ka folur sot me shefen e Komisionit të BE-së, Ursula von der Leyen, për të diskutuar rreth raundit të ardhshëm të ndihmës për vendin e tij.

Zelensky tha se ai gjithashtu bëri presion për më shumë sanksione ndaj Rusisë.

“Diskutuam shpërndarjen e këstit të ardhshëm të ndihmës makro(financiare) të BE-së sa më shpejt të jetë e mundur. Theksoi nevojën për të përgatitur paketën e 8-të të sanksioneve perëndimore për Rusinë, duke përfshirë ndalimin e dhënies së vizave për qytetarët rusë,” shkroi ai. në Twitter.

Ai tha gjithashtu se ai dhe zonja von der Leyen koordinuan “hapat për të kufizuar fitimet e tepërta të Rusisë nga shitja e naftës dhe gazit”.

Top Channel