​BBC dhuron për bamirësi fitimet e shitjes së intervistës me Princeshë Dianën të vitit 1995

03/09/2022 09:08

BBC ka dhuruar për bamirësi 1.42 milionë funte nga shitjet e intervistës së Panorama të vitit 1995 me Princeshën Diana.

Intervista iu nënshtrua një hetimi që zbuloi se gazetari Martin Bashir përdori dokumente të rreme për të fituar akses me mbretërinë.

BBC ndau fondet në mënyrë të barabartë midis shtatë organizatave bamirëse të lidhura me Dianën, duke deklaruar se ishte “rruga e duhur dhe e përshtatshme e veprimit”.

Ajo tha se donacionet vijnë nga të ardhurat e saj tregtare dhe jo nga tarifa e licencës.

Fondet i janë dhënë Centrepoint, Baletit Kombëtar anglez, Great Ormond Street Hospital’s Charity Children’s Charity, Misioni Leprosy, National Aids Trust, Royal Marsden Cancer Charity dhe The Diana Award.

Gjashtë bamirësitë e para të listuara janë ato me të cilat princesha mbeti e përfshirë në kohën e vdekjes së saj dhe çmimi ‘Diana’ u krijua në kujtim të saj.

“BBC kishte treguar qëllimin e saj për të dhuruar për bamirësi të ardhurat e shitjeve të nxjerra nga intervista e Panorama 1995 me Dianën, Princeshën e Uellsit”, thanë ata.

BBC-ja e ka bërë tani këtë. Duke pasur parasysh gjetjet e Lord Dyson, ne mendojmë se kjo është mënyra e duhur dhe e përshtatshme e veprimit”, shtuan më tej.

Intervista e parë nga më shumë se 22 milionë njerëz në Mbretërinë e Bashkuar në atë kohë, u përshkrua nga komentuesit në 1995 si një “bombë” që shkatërroi imazhin e një familjeje mbretërore “të kënaqur, të kujdesshme dhe të bashkuar”.

Këtë të mërkurë është shënuar 25 vjetori i vdekjes së Dianës në një aksident automobilistik në tunelin Pont de l’Alma në Paris.

Mijëra njerëz që vajtuan i bënë homazhe princeshës duke u mbledhur në ish-rezidencën e saj, Kensington Palace në Londër.

Top Channel