Ministrat e Financave nga G7 kanë rënë dakord të zbatojnë një kufi çmimi për naftën bruto ruse dhe produktet e naftës pas një takimi të sotëm.

Kufiri fillestar i çmimit do të bazohet në një sërë të dhënash teknike dhe niveli i çmimit do të rishikohet sipas nevojës. 

Kancelari britanik Nadhim Zahawi tha se masa ishte një “prioritet personal” për të, duke thënë: Ne do të kufizojmë kapacitetin e Putinit për të financuar luftën e tij nga eksportet e naftës duke ndaluar shërbime, të tilla si sigurimi dhe sigurimi i financave, për anijet që transportojnë naftë ruse sipër. një kufi çmimi të rënë dakord.

Rusia më herët kërcënoi se do të ndërpresë furnizimet me gaz dhe naftë për vendet që vendosin një kufi çmimi.

Top Channel