Nafta mbush tokat bujqësore në Fier/ Shkarkimet e naftës në rezervuarin e Kashit, banorët ankohen: Po helmohemi

29/08/2022 15:17

Një masakër të vërtetë mjedisore e quajnë banorët derdhjen e hidrokarbureve nga kompanitë e naftës në ish-rezervuarit të Kashit në Mallakastër.

Nga një rezervuar që dikur shërbente si ujëmbledhës i reshjeve dhe për vaditjen e tokave, prej vitesh është kthyer në vendgrumbullim mbetjesh të hidrokarbureve.

Kreu i shoqatës ambientaliste “Zharreza” Qani Rredhi thotë se kjo situate është bërë tepër alarmante veçanërisht në dhjetë ditshin e fundit.

Ndotja prek shëndetin e banorëve të zonës por ka nxjerrë jashtë funksioni edhe shume toka bujqësore.

Mbetjet hidrokarbure zënë një sipërfaqe prej 9000 metra katrorë duke bërë që jo pak banorë të braktisin banesat dhe tokat bujqësore.

Top Channel