Nëse kishit bërë në plan të blinit një Lamborghini atëherë duhet të prisni deri në 2024 sepse të gjitha makinat janë shitur!

28/08/2022 21:08

Prodhuesi italian i makinave sportive Lamborghini tashmë ka shitur të gjithë prodhimin deri në fillim të vitit 2024, tha shefi i saj i makinave luksoze që duken të paprekura nga pasiguria ekonomike globale.

Filiali i Volkswagen po gëzon një kërkesë të lartë dhe ka një libër porosish që mbulon 18 muajt e ardhshëm, tha shefi ekzekutiv Stephan Winkelmann.

Klientët e pasur po grumbullohen drejt markës pavarësisht nga pasojat financiare globale nga pushtimi i Ukrainës nga Rusia.

Ne kemi gjithnjë e më shumë njerëz që fillojnë ta duan Lamborghini-n. Për shkak se ata i besojnë markës, ata shohin se sa të bukura janë makinat, sa performancë të lartë kanë.

Ekonomia globale duhet vetëm të “qëndrojë pak e qëndrueshme” që kjo të vazhdojë, tha ai. Kohët e gjata të porosive janë gjithashtu rezultat i mungesës së komponentëve, veçanërisht çipave të nevojshëm për modelet e reja elektrike. Lamborghini po planifikon një version hibrid të secilit prej modeleve të tij deri në vitin 2024 dhe Lamborghini-n e parë plotësisht elektrike në gjysmën e dytë të dekadës.

Kjo është “shumë në vetëm dy vjet” dhe kompania po bën aq sa munden, aq shpejt sa munden për t’i mbajtur të gjitha gjërat të përditësuara dhe të lëvizin në një mënyrë pozitive, kështu tha zoti Winkelmann. Lamborghini në fillim të gushtit raportoi gjashtëmujorin më të mirë në historinë e tij me shitje dhe fitime rekord.

Marzhi operativ i prodhuesit të makinave arriti në 32% ndërsa fitimi operativ u hodh në 425 milionë euro (425 milionë dollarë) nga 5,090 makina të shitura. Prodhuesi tjetër i makinave luksoze Ferrari gjithashtu postoi rezultate rekord në tremujorin e dytë dhe rriti parashikimin e tij vjetor, me porosi në nivele rekord.

Në fund të korrikut, grupi më i mirë në botë i mallrave të konsumit luksoz LVMH raportoi gjithashtu një rritje të shitjeve dhe fitimeve në gjysmën e parë të vitit, pavarësisht nga mjedisi i pasigurt ekonomik.

Top Channel