Hungaria i drejtohet grave: Nuk do të gjeni burra nëse edukoheni dhe bëheni më të zgjuara se ata!

27/08/2022 14:48
Kryeministri i Hungarisë

Gratë nuk do mund të gjejnë partnerë ose të kenë fëmijë, nëse sistemi shkollor i Hungarisë i bën ato shumë më të zgjuara se burrat, ky është përfundimi i një studimi të publikuar së fundmi nga qeveria hungareze.

Raporti, i quajtur ‘Edukimi rozë”, u botua nga zyra shtetërore e auditimit, e cila është e afërt me Viktor Orban, kryeministrin e Hungarisë, shkruan The Telegraph.

Sipas studimit, vajzat dominojnë më shumë se djemtë në kolegj dhe për këtë arsye e kanë më të vështirë të takojnë partnerë që përputhen me nivelin e tyre intelektual.

Kjo “mund të çojë në një rënie të fertilitetit”, thuhet në raport.

Në studim argumentohet se meqenëse 82% e mësuesve hungarezë janë gra, djemtë janë gjithnjë e më pak të edukuar, madje rrezikojnë të humbasin aftësitë tradicionale, të tilla si rregullimi i rubinetit që pikon ose kompjuterët e prishur.

Më tej argumentohet se nëse djemtë e rinj nuk lejohen të zhvillojnë aftësi sipërmarrëse, ata do të jenë më të prirur nga “probleme mendore dhe të sjelljes”.

Sipas hulumtimit ku janë marrë në studim 700 prindër dhe mësues, tiparet femërore u konsideruan më të rëndësishme në edukim.

Popullsia e Hungarisë në rrezik

Vendi u godit nga emigracioni i rreth një milion njerëzve midis 2008 dhe 2018 dhe popullsia hungareze mund të bjerë nga 9.8 milion në 8.3 milion deri në vitin 2050, sipas disa studimeve, shkruan The Telegraph.

Kur Orban mori pushtetin në vitin 2010, ai premtoi një “revolucion konservator” dhe analistët e tij thonë se dominimi i grave në arsimin e lartë mund të rrezikojë një rënie të nivelit të lindjeve, pasi gratë do të kenë më pak gjasa për t’u martuar dhe kështu më pak të ngjarë të martohen. kanë fëmijë.

Që kur fitoi pushtetin, Orban ka tërhequr kritika për pikëpamjet e tij “konservatore” dhe për goditjen e tij ndaj lirisë së medias, migrimit dhe të drejtave të homoseksualëve.

Ai ka qenë prej kohësh në mosmarrëveshje me BE-në, e cila e akuzon atë për shkelje të standardeve demokratike dhe shkelje të shtetit të së drejtës.

Top Channel