Zëdhënësi i ministrisë ruse: Lufta bërthamore nuk është në interes të Rusisë

18/08/2022 18:02

Zëdhënësi i ministrisë së jashtme ruse, Ivan Nechayev, ka deklaruar se një konflikt i drejtpërdrejtë bërthamor mes SHBA-së dhe NATO-s nuk do të ishte në interesin e Rusisë.

Ai tha se Rusia nuk ka përdorur kurrë armë bërthamore dhe se nga një luftë e tillë nuk do të ketë kurrë një fitues.

“Rusia nuk ka goditur kurrë armë, veçanërisht armë bërthamore. Por ngjarjet në Ukrainë… tregojnë qartë se një përplasje me Perëndimin kolektiv është mjaft reale. Moska është e përkushtuar ndaj parimit se nuk mund të ketë fitues në një luftë bërthamore dhe ajo nuk duhet të lëshohet kurrë. Rusia, si fuqi bërthamore, do të vazhdojë të veprojë me sa më shumë përgjegjësi. Një përplasje e drejtpërdrejtë me SHBA-në dhe NATO-n nuk është në interesin tonë” tha Ivan Nechayev

“Doktrina ushtarake ruse lejon një përgjigje bërthamore vetëm në përgjigje të agresionit duke përdorur armë të shkatërrimit në masë, ose kur vetë ekzistenca e shtetit është e kërcënuar.”

Top Channel