Parashikimi i tmerrshëm për Britaninë e Madhe/ Faturat e energjisë pritet të arrijnë 4,200 £ në janar

09/08/2022 13:32

Faturat e energjisë në Britaninë e Madhe pritet të rriten edhe më shumë këtë dimër se sa ishte parashikuar më parë, sipas të dhënave të fundit nga Cornwall Insight.

Sipas Sky News, faturat tani pritet të arrijnë afërsisht 3,582 £ në vit për një familje mesatare nga tetori, nga 3,359 £ e parashikuar në fillim të këtij muaji.

Nga janari, shuma pritet të arrijë në 4,266 £, ndërsa parashikohet të rritet edhe në prill në 4,427 £. Parashikimi i mëparshëm për prillin ishte për 3,729 £, kurse tetori i  vitit të kalua ishte 1,277 £.

Kufiri i çmimit të këtij tetori do të shpallet nga rregullatori i energjisë Ofgem më vonë këtë muaj.

Cornwall insight tha se kishte rritur parashikimin e tij për shkak të rritjes së vazhdueshme të çmimeve me shumicë dhe një ndryshimi të pritshëm në mënyrën se si llogaritet kufiri i çmimit të energjisë.

Dr. Craig Lowrey, konsulenti kryesor në Cornwall Insight, e përshkroi rritjen prej më shumë se 650 £ një “goditje të re”.

“Kriza e kostos së jetesës është tashmë në krye të agjendës së lajmeve pasi gjithnjë e më shumë njerëzit”, tha ai.

Ai theksoi se ndryshimi në mënyrën se si llogaritet kufiri i çmimit ishte i nevojshëm për të parandaluar rënien e furnitorëve, ndërsa shtoi: Në vend që të kritikohet metodologjia e tavanit, mund të jetë koha për të marrë në konsideratë vendin e tavanit krejtësisht.

“Në fund të fundit, nëse nuk po kontrollon çmimet e konsumit dhe po dëmton modelet e biznesit të furnitorëve, duhet të pyesim veten nëse është i përshtatshëm për qëllimin, veçanërisht në këto kohë të kushteve të paprecedenta të tregut të energjisë. Është thelbësore që qeveria të përdorë parashikimet tona për të nxitur një rishikim të paketës së mbështetjes që u ofrohet konsumatorëve.”

“Tani për tani, kufiri aktual i çmimeve nuk po funksionon për konsumatorët, furnitorët ose ekonominë”, shtoi ai.

Top Channel