Gruaja që e akuzoi Bob Dylanin për abuzim seksual me të në vitin 1965, kur ajo ishte 12 vjeçe, ka hequr dorë nga rasti, raporton Billboard.

Gruaja, e identifikuar si JC, ishte akuzuar nga avokatët e Dylan për shkatërrimin e provave pasi ajo nuk arriti të dorëzonte email-et dhe mesazhet me tekst brenda një afati të caktuar nga gjykata. Ajo gjithashtu kishte shkarkuar së fundmi përfaqësuesit e saj ligjorë. Në seancën dëgjimore më 28 korrik, u bë një kërkesë për pushimin e çështjes me paragjykim.

Avokati i Dylan, Orin Snyder i Gibson Dunn, tha në një deklaratë: Kjo çështje ka përfunduar. Është skandaloze në radhë të parë. Jemi të kënaqur që paditësi ka hequr dorë nga ky mashtrim i drejtuar nga avokati dhe që çështja është pushuar me paragjykim.

Çështja u depozitua fillimisht në gjykatën supreme të shtetit të Nju Jorkut më 13 gusht 2021, duke pretenduar se abuzimi ndodhi në dhomën e Dylan në hotelin Chelsea midis prillit dhe majit 1965, kur muzikanti do të kishte qenë 23 deri në 24 vjeç. Dylan mohoi akuzat në një deklaratë të ndarë nga zëdhënësi i tij:

Pretendimi 56-vjeçar është i pavërtetë dhe do të mbrohet fuqishëm.

Padia e saj argumentoi se Dylan kishte “shfrytëzuar statusin e tij si muzikant duke e zbukuruar JC-në për të fituar besimin e saj dhe për të marrë kontrollin mbi të si pjesë e planit të tij për të ngacmuar dhe abuzuar seksualisht JC-në”. Më tej, ajo pretendoi se Dylan synonte “të ulte akuzat e saj me objektin e abuzimit seksual, gjë që ai e bëri, së bashku me sigurimin e drogës, alkoolit dhe kërcënimeve për dhunë fizike, duke e lënë atë të prekur emocionalisht dhe të dëmtuar psikologjikisht deri më sot”.

Pasi avokatët e Dylan e quajtën një “pamundësi kronologjike” që Dylan – ndoshta një nga muzikantët më të dokumentuar dhe më të shqyrtuar të të gjitha kohërave – të ishte në qytetin e Nju Jorkut gjatë periudhës kohore të supozuar, gruaja përditësoi padinë e saj duke pretenduar se abuzimi i supozuar ndodhi gjatë ” disa muaj në pranverë të vitit 1965”.

Ata pretenduan se gruaja “i tregoi një histori shumë të ndryshme rreth ndërveprimeve të saj të supozuara me Dylan një gazetari, z. Daryl Sanders, në 2017” dhe u përpoq të diskreditonte JC duke theksuar punën e saj si psikike. Dylan së fundmi njoftoi turneun e tij të parë në Mbretërinë e Bashkuar në më shumë se pesë vjet.

Top Channel