Këtë të hënë janë publikuar rezultatet e provimeve me zgjedhje.

Mund të klikoni këtu për të parë notat.

Në statistikat e përpiluara nga Ministria e Arsimit, këtë vit në lëndën me zgjedhje 128 nxënës kanë marrë notën absolute, 10.00, 103 më pak se një vit më parë. Me notë mbetëse janë vlerësuar 1,144 maturantë, shifër kjo më e ulët se ajo e vitit të kaluar me 1.886 katra.

Statistikat, provimi me zgjedhje:

Matura 2022
Me note 10.00 – 128 maturante
Me note 4.00 (mbetes) – 1,144 maturante

Matura 2021
Me note 10.00 – 231 maturante
Me note 4.00 (mbetes) – 1,886 maturante

Matura 2020
Me note 10.00 – 252 maturante
Me note 4.00 (mbetes) – 494 maturante

Këtë vit, nxënësit të pakënaqur janë me provimin e lëndës me zgjedhje, sidomos atë të biologjisë pasi thonë se kishte pyetje dhe ushtrime që nuk janë trajtuar aspak gjatë tre viteve të gjimnazit.

Top Channel