Petkov popullit: Ju jeni garantuesi që Bullgaria do të duket ndryshe pas zgjedhjeve të ardhshme

22/06/2022 20:09

“Sot pamë një burrë të ulur në errësirë ​, një mërmëritës nga Bankya, i cili u dërgon mesazhe njerëzve në Asamblenë Kombëtare, një njeri që qëndron në hambarë për kaq shumë vite dhe përcakton politikën, me z. Peevski dhe znj. Mitrofanova votuan kundër kësaj qeverie.”

Kështu deklaroi kryeministri Kiril Petkov në sheshin para dhjetëra mijëra protestuesve kundër rënies së qeverisë pas votimit të mosbesimit.

“A e dini se çfarë ndodhi sot? Diçka shumë e mirë! (…) Këtu këta katër persona u mblodhën dhe vendosën që të rrëzojnë këtë qeveri dhe të urdhërojnë deputetët e tyre në varësi se si të votojnë. Por ajo që ata nuk kuptojnë është se kjo është nuk është mënyra për të fituar Bullgarinë. Ata nuk e kuptuan që të gjithë ju nuk keni butona për të shtypur!”, ai shtoi.

“Nuk ka njerëz në Bullgari që duan të udhëhiqen nga ky koalicion i katërfishtë. Me këtë votë, ata kanë bërë më të keqen për veten e tyre – kjo votë është një hap i vogël drejt rrugës së gjatë për të rifituar vendin!” , tha kryeministri.

Kiril Petkov u tha protestuesve se ata janë garantuesi që Bullgaria do të duket ndryshe pas zgjedhjeve të ardhshme.

Ish-kryeparlamentari Nikolla Minçev gjithashtu foli shkurt para mijëra protestuesve:

“Ne do të vazhdojmë të bëjmë atë që kemi bërë deri tani dhe akoma më mirë. Dhe nuk do t’i lëmë gjërat pa përfunduar sepse nuk është ky stili ynë. Faleminderit, po e bëjmë për të gjithë ju!”

 

Top Channel