Zelensky: Rusia po përpiqet të fshijë historinë tonë, 107 ditë treguam se dimë të mbijetojmë

10/06/2022 20:15

Presidenti i Ukrainës, Volodymyr Zelensky, teksa ka kryer një bisedë më studentët e Mbretërisë së Bashkuar është shprehur se kanë kaluar 107 ditë që nga fillimi i luftës dhe në secilën ditë ukrainasit janë testuar për mbijetesë.

“Kjo luftë është e dukshme dhe monstruoze, rusët “flasin për qëllime paqësore, por… ata po vrasin fëmijë dhe gra. Misioni [rus] është të fshijë historinë tonë, shtetin tonë, identitetin tonë dhe të mohojë ekzistencën tonë. Dhe si i tillë t’i tregojë botës se ne kurrë nuk kemi ekzistuar se ne jemi një popull i krijuar artificialisht si një shumëllojshmëri bimësh. ose kafshët.”

Veprimtaria është organizuar nga Unioni i Studentëve të Ukrainës dhe universitetet që marrin pjesë përfshijnë Birmingham, Kembrixh, Coventry, Glasgoë, LSE, Manchester, Oxford, UCL dhe City, Universiteti i Londrës.

Top Channel