Minutë pas minute! Si ndodhi tragjedia në Teksas, u vranë 19 fëmijë dhe dy mësuese

27/05/2022 18:48
Fëmijët dhe mësueset e vrara në Teksas

Drejtori i Departamentit të Sigurisë Publike të Teksasit, Steven McCraw gjatë daljes për mediat zbuloi se çfarë ndodhi ditën e ngjarjes së rëndë në Teksas, ku u vranë 19 nxënës dhe dy mësuese.

Salvador Ramos, 18 vjeç u qëllua për vdekje nga policia pasi vrau nxënësit dhe mësuesit në shkollën Uvalde, sipas Sky News.

Ora 11:27 – Dera e jashtme që Ramos do të përdorte më vonë për të hyrë në shkollë u hap nga një mësues.

Ora 11:28 – Makina e Ramos ndodhet jashtë shkollës. Dy burra nga një biznes funerali aty pranë vrapojnë në vendngjarje. Ramos fillon të qëllojë mbi ta, dhe ata vrapojnë përsëri në shtëpinë e funeralit dhe telefonojnë 911.

Ora 11:31 – I dyshuari arrin në rreshtin e fundit të automjeteve në parking. Të shtënat nisin në shkollë në të njëjtën kohë që automjetet e patrullës mbërrijnë në shtëpinë e funeralit.  Jashtë shkollës autori qëllon. Një makinë patrulle e kalon sulmuesin.

Ora 11:32 – Një mësuese vrapon për të marrë telefonin e saj. Dera mbetet e hapur.

Ora 11.33 – I dyshuari hyn në shkollë. Ai fillon të gjuajë në dhomat 1-11 ose 1-12.

Ora 11:35 – Oficerët hyjnë duke përdorur të njëjtën derë.

Ora 11:41 – I dyshuari qëllon sërish.

Ora 12.03 – 19 oficerë vazhdojnë të mbërrijnë në korridor në të njëjtën kohë.

Ora 12:15 – Më shumë oficerë mbërrijnë jashtë, së bashku me mburojat.

Ora 12:50 – Oficerët thyejnë derën dhe autori vritet.

Top Channel