Komandanti i NATO-s në Europë: Ballkani Perëndimor, shumë i rëndësishëm për ne!

26/05/2022 12:08

Gjatë vizitës së lamtumirës në Podgoricë, në përfundim të detyrës ku e priti presidenti malazez, Millo Gjukanovic dhe ministri i Mbrojtjes, Rashko Konjevic, komandanti i përgjithshëm i NATO-s në Evropë, gjenerali Todd Walters përcolli një mesazh të rëndësishëm.

Zyra e presidentit bëri të ditur se Gjukanovic falënderoi gjeneralin Walters për “angazhimin e tij për të bashkëpunuar me Malin e Zi duke kontribuar në mirëqenien pas pesë vitesh anëtarësim në NATO”, thuhet në njoftim.

“Në kontekstin e përkeqësimit të situatës së sigurisë në Evropë të shkaktuar nga agresioni rus kundër Ukrainës, Mali i Zi mbështeti aktivitetet e NATO-s që ndaluan agresionin e mëtejshëm duke zbatuar një strategji parandaluese dhe mbrojtëse, “ tha presidenti malazez. Ëalters, vlerësoi se Ballkani Perëndimor duhet të mbetet në qendër të vëmendjes së NATO-s dhe BE-së.

“Jemi të vetëdijshëm për ndikimet e ndryshme në Ballkanin Perëndimor, por ky rajon duhet të mbetet në qendër të vëmendjes si të NATO-s ashtu edhe BE-së,” tha Ëalters. Zoti Walters, vuri në dukje, se “Mali i Zi mund të jetë krenar për pesë vitet e fundit dhe arritjet e trupave ushtarake malazeze në misionet në Afganistan, Kosovë, Letoni dhe Irak”, thuhet në njoftimin e zyrës së presidencës së Malit të Zi.

Top Channel