Ushqimet jo të shëndetshme që konsumojmë dhe sidomos modifikimi gjenetikisht i shumë produkteve ushqimore kanë bërë që në organizmin tonë të krijohen deficensa të antioksidantëve e organizëm apo atyre substancave që na mbrojnë nga sëmundjet infektive dhe jo vetëm.

Mjekët këshillojnë kompensimin e tyre me suplemente  për të parandaluar sëmundjet infektive.

Mjeku infeksionist i QSUT, Edmond Puca shpjegon se  përveç se parandalojnë sëmundjet infektive antioksidantët janë shumë të domosdoshme për pacientët  me probleme kardiake apo ata që trajtohen ndaj kancerit me kimioterpai .

Por çfarë janë antioksidantët ?

 “Antiosidantët u përdorën masivisht nga pacientët prekur me Covid-19 dhe sipas mjekëve ato ndihmonin për trajtimin e e kësaj sëmundje shoqëruar dhe me medikamnte të tjera”, tha Puca.

Top Channel