Acting Secretary of State John Sullivan finishes speaking about the release of the 2017 country reports on human rights practices during a news conference at the State Department in Washington, Friday, April 20, 2018. (AP Photo/Susan Walsh)

Zëvendësministri i Jashtëm i Rusisë Sergei Ryabkov dhe ambasadori i Uashingtonit John Sullivan janë takuar ditën e sotme në Moskë.

Pas këtij takimi ambasada amerikane ka njoftuar se SHBA-ja mbetet e përkushtuar për të hapur kanale komunikimi me qeverinë ruse për dy arsye, për të çuar përpara interesat e SHBA-së dhe për të zvogëluar rrezikun e e sulmeve në Ukrainë.

Marrëdhëniet midis Moskës dhe Uashingtonit kanë rënë në nivelin e tyre më të ulët që nga Lufta e Ftohtë pasi Moska dërgoi forcat e saj të armatosura në Ukrainë në fund të shkurtit.

Top Channel