UNICEF: Tre milionë fëmijë ukrainas kanë nevojë për ndihmë

02/05/2022 18:37

Situata në Ukrainë vijon të përkeqësohet.

Në total, 15.7 milionë njerëz në Ukrainë kanë nevojë për ndihmë humanitare, duke përfshirë 3 milionë fëmijë. Në total, u raportuan 164 sulme ndaj institucioneve të kujdesit shëndetësor.

Këtë e ka bërë të ditur UNICEF, duke theksuar se ndihmat humanitare vijojnë pa ndërprerje.

Deri më 26 prill, UNICEF-i ka dërguar 206 kamionë me ndihma emergjente në vlerë prej 18 milionë dollarësh për të mbështetur fëmijët dhe familjet ukrainase të strehuara në vendet fqinje.

Top Channel