Ushtria ruse ka shkatërruar të gjithë spitalet e Luhanskut

07/04/2022 20:37

Forcat ruse kanë shkatërruar të gjitha spitalet shtetërore në rajonin e Luhanskut në Ukrainën lindore.

Sipas kreut të administratës shtetërorë të Luhanskut Sergey Gaidai, të gjitha institucionet shtetërore mjekësore janë ngranatuar dhe nuk kanë asnjë pjesë funksionale.

 “Që nga fillimi i luftës midis Rusisë dhe Ukrainës, çdo institucion mjekësor në rajonin tonë është granatuar”, shkroi Sergey Gaidai në Facebook.

Në të njëjtin postim, lideri postoi disa fotografi të spitalit të dëmtuar të Rubizhne, një objekt mjekësor që ishte “i ri” dhe i mbushur me “pajisje të teknologjisë së lartë”.

Top Channel