Përjashtimi i Rusisë nga Këshilli i OKB për të Drejtat e Njeriut, reagon Ukraina: Jemi mirënjohës

07/04/2022 18:38

Ministri i Jashtëm i Ukrainës Dmytro Kuleba, ka reaguar pas lajmit që Rusia është pezulluar nga Këshilli i OKB-së për të Drejtat e Njeriut.

Ai ka falendëruar të gjitha shtetet të cilat kamë votuar pro përjashtimit dhe që zgjodhën anën e duhur të historisë. Ai shtoi se kriminelët e luftës nuk kanë vend në OKB.

“Kriminelët e luftës nuk kanë vend në organet e OKB-së që synojnë mbrojtjen e të drejtave të njeriut. Falënderoj të gjitha shtetet anëtare që mbështetën rezolutën përkatëse të OKB-së dhe zgjodhën anën e duhur të historisë.”– tha Kuleba.

Votimi në Këshillin e OKB-së për të Drejtat e Njeriut ndodhi vetëm disa minuta më parë ku me 93 vota pro u vendos përjashtimi i Rusisë nga ky Këshill.

Top Channel