Mbrojtja amerikane: Rusët janë tërhequr plotësisht nga Kievi dhe Chernihiv. Ku janë vendosur

06/04/2022 18:13

Sipas një zyrtari të lartë mbrojtjes amerikanë, forcat ruse janë tërhëqur plotësisht nga zonat nga zonat pranë Kievit dhe Chernihiv.

Forcat janë zhvendosur në Bullgari, atu ku po përgatiten dhe po përforcohen për tu rikthyer sërish në luftë.

Zyrtari tha gjithashtu se Rusia ende nuk e ka marrë Mariupolin, pavarësisht se e ka izoluar qytetin.

Që prej fillimit të luftës, Rusia ka lëshuar më shumë se 1,450 raketa kundër Ukrainës, sipas zyrtarit.

Top Channel